El president de Ciutadans, Albert Rivera, vol una Espanya diversa, unida i orgullosa dels seus símbols, i aquest és l'objectiu que s'ha proposat en el seu recent estrenat camí com a candidat a la presidència del Govern espanyol, perquè considera que només des d'aquí és possible donar solucions al país. Rivera, que es va expressar així en la formalització de la presentació de la seva candidatura a les primàries per encapçalar la llista a les generals, va argumentar que el canvi que necessita Espanya «no pot fer-se des de l'immobilisme del PP o el PSOE, però tampoc des de l'odi, la venjança i el sectarisme que proposen altres».

Davant una gran expectació per part dels mitjans de comunicació, Rivera va afirmar que és necessari governar d'una altra manera, «sense donar l'esquena als espanyols». En aquest sentit, va explicar que l'espai de joc de Ciutadans és «el respecte a tothom» i la «democràcia», perquè a Espanya «sempre ha triomfat la moderació i la centralitat», de manera que es va mostrar convençut que el seu partit és «el millor per encapçalar la segona transició».

El president de Ciutadans, que va parlar en qualitat de «precandidat a la Moncloa i candidat a les primàries», segons va dir, va desgranar en sis punts els motius que l'han portat a prendre la decisió de presentar aquesta candidatura i no a les eleccions catalanes, on anirà com a cap de llista la diputada Inés Arrimadas, present ahir a l'acte.

Rivera es va mostrar segur que com a barceloní, català, espanyol i europeu, pot «contribuir a què una immensa majoria d'espanyols se sentin particeps d'una Espanya diversa i unida, inclosos la majoria dels catalans», on «no hi ha bàndols sinó democràcia, on no hi ha en cap cas sectarisme sinó convivència».

Després d'assegurar que Ciutadans és un «projecte per a Espanya», va dir que té l'obligació de «mullar-se» i «participar» perquè «algun dia al Govern hi hagi gent que entengui que Espanya és diversa però està unida».

«Una Espanya del segle XXI, però pròspera econòmicament, més justa socialment i més forta democràticament», va comentar Rivera, abans d'apuntar el seu sisè motiu per presentar-se com a candidat a les primàries, que va justificar en la seva «il·lusió» i «esperança» perquè vol contribuir amb el seu «esforç i temps» a «millorar la vida» dels seus compatriotes i deixar un millor país a les generacions futures.

«Crec que és moltíssim més fort el motor de la il·lusió i l'esperança, que el motor de la por», va explicar, alhora que també va destacar que no cal treballar des de l'odi. Després de vuit anys a Catalunya, va dir Rivera, ha arribat a la conclusió que les reformes que necessita Espanya són comunes a tot arreu.