El Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) va aprovar per unanimitat el pla d'actuació per al jutjat d'instrucció 6 de Sevilla presentat per la seva titular, Maria Núñez, que es quedarà amb totes les macrocauses, mentre que l'anterior jutge, Mercedes Alaya, assumirà només el cas dels ERO.

La Sala de Govern del TSJA considera que Alaya, que està previst que es quedi com a jutge de reforç al jutjat, s'ha de fer càrrec de la instrucció dels ERO, una causa que encara té pendent la seva possible divisió en diferents peces, i de Mercasevilla respecte el delicte societari.

La divisió de treball aprovada recull que l'altre dels comissionats al jutjat, Álvaro Martín, es farà càrrec del tràmit i resolució dels assumptes de nou ingrés o pendents d'assenyalament «sense perjudici de col·laborar amb la magistrada titular i exercir funcions de substitució interna», segons una nota del TSJA.

L'actual titular, que va demanar un magistrat especialista en contenciós administratiu, una proposta encara no valorada, assumirà la instrucció de les macrocauses dels cursos de formació, els avals o Troca, ja que «tenen encara escàs recorregut per ser de recent incoació o bé estan en tràmit processal molt avançat i pendents de pròxima remissió a altres òrgans judicials».

En el seu acord, el TSJA considera que la comissionada Mercedes Alaya s'ha de fer càrrec d'aquesta instrucció «fins que es resolgui sobre la seva divisió en peces separades demanada pel Ministeri Fiscal i pendent de resposta judicial».

D'aquesta manera, Alaya podria citar a declarar l'expresident andalús José Antonio Griñán un cop perduda la seva condició d'aforat com a senador.