El frau en les ajudes per a cursos de formació a Andalusia serà investigat en una comissió del parlament autonòmic que es constituirà després de l'estiu a iniciativa del PP i amb el suport de Podem i Ciutadans i l'oposició del PSOE. Malgrat l'oposició dels socialistes, els vots del PP, Podem i Ciutadans sumen majoria absoluta, el que assegura que la comissió d'investigació tirarà endavant molt probablement en el ple que el Parlament té previst celebrar el 23 juliol, la segona sessió de la actual legislatura.

Tot indica que la investigació no començarà fins al setembre, llevat que la Cambra decideixi avançar-la a l'agost, tal com va passar el 2012 amb la comissió d'investigació sobre el cas dels ERO irregulars de la Junta.

L'últim a sumar-se a la investigació parlamentària ha estat Ciutadans, partit que va possibilitar mitjançant un pacte amb el PSOE la investidura de la presidenta Susana Díaz.

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Juan Marín, va confirmar el seu suport esgrimint que «cap força política, ni tan sols el PSOE, hauria de negar-se» que se celebrés.