La Comissió de l'Estatut del Diputat va rebutjar investigar les activitats privades del diputat del PP Vicente Martínez Pujalte, com demanaven el PSOE i IU, i si va utilitzar la seva condició de parlamentari per assessorar una empresa privada de la que va cobrar 75.000 euros en poc més de un any. El vot ponderat del PP va permetre arxivar la petició dels dos grups de l'oposició que demanaven arribar fins el fons sobre el treball realitzat per Pujalte per la constructora Grup Collosa.

Això incloïa la compareixença del diputat i d'un representant empresarial perquè expliquessin tots els detalls d'aquesta tasca d'assessoria.

En les al·legacions presentades per Pujalte s'assenyala que aquests fets són «extemporanis» perquè corresponen a la legislatura passada, ja que la tasca d'assessorament es va produir entre 2008 i 2009. Reconeix que va cobrar 75.000 euros i que la feina que va fer va ser «per la seva condició d'economista», tal com figura en el Registre d'Activitats dels diputats. Consta també que el Grup Collosa té contractes amb les administracions públiques i que l'assessorament va ser verbal.