El Govern escocès està estudiant deixar de finançar el Patrimoni de la Corona, segons fonts del Palau de Buckingham. Com a part del nou acord de transferències, Escòcia assumirà enguany el control del Patrimoni de la Corona al nord de la frontera, estimat en uns 250 milions d'euros. El Govern d'Edimburg hauria de contribuir amb 2,2 milions del total del pressupost de la Corona, previst per a aquest any en 42 milions, però la ministra principal, Nicola Sturgeon, podria deteminar que s'interrompi la contribució.

El Govern escocès es va afanyar a assegurar que la decisió no està presa, però el Palau de Buckingham -en un moviment poc usual- ha filtrat la notícia i el Govern de David Cameron ha entrat en la polèmica, assegurant que es tracta d'una revenja per la presa de partit de la monarca en contra de la independència en el referèndum del passat mes de setembre.

Durant la campanya, el llavors ministre principal Alex Salmond va proposar que Isabel II seguís sent reina d'Escòcia fins i tot en el cas d'independència i es va comprometre a seguir finançant la Corona.

El pols polític entre Escòcia i Buckingham arriba acompanyat d'una altra mala notícia per a la Reina, que haurà d'abandonar el palau durant un any mentre es completen les obres de reforma estimades en 190 milions d'euros.

Isabel II haurà de buscar un altre allotjament temporal a Londres i prolongar previsiblement les seves estades al castell de Windsor i al castell de Balmoral, la seva residència oficial d'estiu a Escòcia.

El palau, residència oficial de la família reial britànica, necessita una completa modernització, ja que no ha estat remodelat des de 1952, quan Isabel II va arribar al tron, i cal canviar moltes coses.