27 de juny de 2015
27.06.2015
EN DIRECTE

Confirmen que la Infanta haurà de seure a la banqueta dels acusats

El fiscal Pedro Horrach assegura que l'«exposició mediàtica» en el cas Nóos ha estat «aclaparadora»

27.06.2015 | 07:47

L'Audiència de Palma va confirmar que la infanta Cristina haurà de seure a la banqueta com a acusada de cooperadora en dos delictes fiscals quan se celebri el judici del cas Nóos. La defensa de la infanta Cristina va presentar dijous un escrit al tribunal de l'Audiència que jutjarà el cas Nóos en el qual plantejava que la decisió sobre si l'acusació popular té legitimitat per portar a judici la Infanta es resolgui sense necessitat que s'assegui a la banqueta.
Els advocats de la germana del Rei mantenen, contra el criteri del jutge instructor, José Castro, que en aplicació de l'anomenada «doctrina Botín» el sindicat Manos Limpias no està legitimat per sostenir l'acusació per delicte fiscal sense el concurs de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat, que representa l'Agència Tributària.
Consideren que el tribunal de la secció primera de l'Audiència encarregat de resoldre el cas, que presideix Juan Pedro Yllanes, hauria de resoldre la discrepància en la compareixença prèvia d'ordenació del judici que preveuen convocar els magistrats, cosa que evitaria que la Infanta s'assegués a la banqueta ni tan sols quan es plantegin les qüestions prèvies.
Per part seva, el fiscal delegat de la Fiscalia Anticorrupció de Palma, Pedro Horrach, va assegurar que existeix certa «presumpció de culpabilitat» en els mitjans de comunicació en el cas Nóos, en què considera que «s'ha magnificat» la implicació de la infanta Cristina .
Horrach va afegir que en la instrucció del cas Nóos «l'exposició mediàtica sempre causa pressió» i a més ha estat «aclaparadora», fet pel qual va confessar que «ningú pot sostreure's» a ella. «En els mitjans s'ha substituït la presumpció d'innocència per la presumpció de culpabilitat», va explicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit