El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va assegurar que la renúncia a l'escó de l'expresident andalús Manuel Chaves i l'exconseller Gaspar Zarrías serà "immediata", tot i les informacions que apunten que encara no ho han fet. Sánchez, que es va referir a aquest assumpte als passadissos del Congrés, on va assistir a l'homenatge anual a les víctimes del terrorisme, va recordar que ell mateix ha compromès la seva paraula al fet que aquests dimitirien després de la seva inculpació per part del Tribunal Suprem en el cas dels ERO irregulars d'Andalusia.

"Vaig dir, i sempre ho he dit, que compliríem amb la paraula donada i, quan hem dit que la renúncia serà immediata, és que serà immediata i ho veuran vostès en els propers dies", va assenyalar el líder socialista.

El president del PP-A, Juanma Moreno, va qüestionar l'autoritat política del líder del PSOE i de la secretària general del partit, Susana Díaz, en recordar que Chaves i Zarrías, inculpats pel Suprem , segueixen sense lliurar l'acta de diputat. El dirigent popular va qualificar d'"absolutament vergonyós" que Andalusia hagi de "suportar" la situació de Chaves, Griñán, Zarrías i ara del "senyor Viera, que no acata la disciplina del partit".

Moreno va instar Sánchez i Díaz a respondre de manera "immediata" sobre aquesta situació i va afegir que "o no tenen autoritat política per demanar la baixa com a diputats a Chaves i Zarrías o hi ha una connivència i complicitat per buscar una millor defensa dels acusats al TS". Segons la seva opinió, "no s'entén" que dos dies després de l'acta del Suprem els inculpats estiguin "dubtant" sobre quan abandonaran el seu escó al Congrés dels Diputats.

Congrés extraordinari

En un altre ordre de coses, el PSM celebrarà el 31 de juliol un congrés autonòmic extraordinari que elegirà el nou òrgan executiu del partit a Madrid, segons va anunciar el president de la comissió gestora, Rafael Simancas.

Ni el portaveu a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ni el portaveu a l'Ajuntament, Antonio Miguel Carmona, optaran a dirigir el PSM, i es parla de la candidatura de Sara Hernández, membre de la gestora i recentment nomenada alcaldessa de Getafe.

Dilluns que ve serà convocada la celebració del congrés autonòmic, amb els terminis, procediment i calendari perquè els militants puguin elegir "amb el seu vot directe", el 25 de juliol, la persona que encapçalarà la nova direcció.