Iassín Salhi, el sospitós de l'atemptat de divendres passat a l'est de França, ha reconegut davant els investigadors haver decapitat al seu cap, segons han indicat fonts pròximes a la investigació.

L'arrestat, de 35 anys i que havia estat vigilat per la seva proximitat amb mitjans salafistes, ha començat a col·laborar amb els agents després de dos dies d'intensos interrogatoris, han indicat les fonts citades per la televisió "BFMTV".

Segons l'edició digital del diari "Le Parisien", Salhi va reconèixer haver decapitat al seu cap en un aparcament després d'haver-lo matat.

El sospitós es va mostrar menys clar a l'hora de determinar els motius del seu acte.

Segons "Le Parisien", va assegurar travessar "dificultats personals lligades al seu treball ia la seva família". "BFMTV" va afirmar que Salhi va confessar haver tingut una forta disputa amb la seva dona la vigília de l'atemptat. L'esposa i la germana del sospitós continuen arrestades en els locals de la policia de Lió.

En les pròximes hores està previst que Salhi sigui traslladat a París per prosseguir el seu interrogatori en els locals de la brigada antiterrorista, situats als afores de la capital.

Salhi va ser reduït per un bomber quan obria bombones d'acetona en una planta química a Saint-Quentin-Fallavier, a pocs quilòmetres de Lió, tercera ciutat del país.

Abans, havia penjat d'una reixa el cap del seu superior a l'empresa de paqueteria en què treballava i l'havia envoltat de pancartes amb inscripcions musulmanes.

Posteriorment, va estavellar el seu vehicle contra un magatzem on hi havia bombones de gas, el que va provocar una gran explosió que no va causar víctimes entre el mig centenar d'empleats de l'empresa.

El sospitós va ser detingut i conduït en un primer moment a un hospital de Lió per ser atès de les ferides que li va causar l'explosió.

Des de la seva sortida del centre està en els locals de la policia a Lió, on ha estat interrogat.

En un primer moment, Salhi es va mostrar poc cooperatiu amb els agents, però segons els seus advocats en les últimes hores ha començat a donar detalls dels fets.

L'atemptat, el primer amb una decapitació registrat a França, va portar l'Executiu a elevar el nivell d'alerta antiterrorista a la regió Rhone-Alps durant tres dies.

El primer ministre, Manuel Valls, ha indicat avui que l'amenaça terrorista és "important" al país i va assenyalar que el combat contra el terrorisme "ha entaular a llarg termini".

"Serà un combat llarg, no es poden reclamar resultats immediats", ha indicat el cap del Govern en una entrevista conjunta amb "Le Monde" i altres mitjans.

En paral·lel, el primer ministre va reclamar a la societat un "esperit d'unitat" i "sang freda".