L'ONG israeliana Btselem ha denunciat que l'Exèrcit israelià continua utilitzant munició real per reprimir manifestacions en les proximitats de la ciutat cisjordana de Ramallah quan no hi ha una amenaça de mort per als soldats.

D'acord amb una investigació duta a terme per l'organització de defensa dels drets humans, «la munició real va ser utilitzada contra els manifestants fins i tot quan les forces de seguretat no es trobaven en perill mortal».

Segons un comunicat d'aquesta associació, «les bales van ser disparades en situacions rutinàries en què joves palestins van tirar pedres a les forces de seguretat israelianes, que estaven preparades i disposaven de protecció».

El grup sosté la seva denúncia en informes mèdics recopilats en hospitals, segons els quals almenys 47 palestins (inclosos 24 menors) van ser ferits amb munició real a la Cisjordània ocupada durant protestes o enfrontaments amb l'Exèrcit israelià des del febrer passat.

Entre els ferits hi havia quatre que van ser disparats en el tors (entre ells tres menors de 12, 14 i 17 anys) i 23 (d'ells 14 menors) a la cuixa. D'acord a Btselem, en la major part dels casos la munició emprada van ser bales per rifle Ruger de calibre 22.