L'Estat Islàmic va reivindicar l'atemptat de Tunísia que va acabar amb la vida de 38 turistes en un hotel espanyol. L'atac va ser perpetrat pel "soldat del Califat, Abu Yahya Al Qayrawani". Unes imatges inèdites difoses per Sky News mostren com es va cometre l'atemptat. Al vídeo, gravat per un aficionat des d'una finestra de l'hotel, es pot veure al presumpte terrorista yihadista corrent amb un rifle per la platja on va cometre el sagnant atac. Les forces de seguretat tunisianes van identificar l'autor de l'atemptat, al que van donar mort, com Saifedine Rezgui, pel que el nom que empra l'Estat Islàmic per referir-se a ell pot ser una nominació en clau interna.

Rezgui, estudiant d'enginyeria a la ciutat de Kairauan, 23 anys, es va presentar passat el migdia a la platja de l'hotel i va obrir foc de manera indiscriminada contra els turistes amb un company que va ser després detingut. Forces de Seguretat van aconseguir matar-ho quan corria en direcció a la piscina i a l'entrada de l'hotel Marhaba Imperial, de la cadena espanyola RIU. En el seu assalt, va assassinar a 38 persones, majoritàriament turistes del Regne Unit, però també alemanys, txecs, polonesos, belgues i francesos. L'Estat Islàmic ha reivindicat l'atac a la platja de Susa i ha identificat el presumpte terrorista com Abu Yahya al-Qayrawani.

L'atac, el segon que pateix Tunísia en els últims tres mesos, es va produir al mateix temps que un home decapitava al seu cap en nom del grup terrorista Estat Islàmic a França, els dos països que més voluntaris aporten a les files de l'autoproclamat califa.