El lehendakari, Iñigo Urkullu, assegura que observa «possibles punts de trobada per pactar el dret a decidir amb PSE-EE, EH Bildu i Podem». Així es desprèn de les declaracions que va fer en una entrevista publicada ahir a El Diario Vasco, en la qual recalcava que «el dret a decidir no és només l'urna», sinó també «el procés previ per formular una pregunta sabent quin és el recorregut que pugui tenir en funció d'un resultat o un altre».

«Crec que hi ha punts de trobada possibles amb el PSE-EE i amb la resta de partits», reconeixia el mandatari basc, que es congratulava, a més, de l'estabilitat institucional aconseguida a Euskadi després de les eleccions municipals i forals del 24 de maig gràcies al pacte assolit entre el PNB i els socialistes, i confiava que pròximament dos partits concretin també un acord de coalició a Vitòria.

No obstant això, rebutjava estendre aquesta fórmula de coalició al seu propi Govern fins al final de legislatura, en què desitjaria, si és possible abans que acabi el seu mandat, que els partits arribessin a un acord al Parlament Basc sobre el nou autogovern.