L'erosió, el vandalisme i la falta de manteniment han provocat la desaparició d'un 10% d'un tram de la Gran Muralla xinesa no transitada per turistes a la província de Hebei (nord-est), segons van informar ahir mitjans locals. Dels 21.000 quilòmetres que constitueixen la Gran Muralla, gairebé 2.000 han desaparegut, segons fonts de l'Administració Estatal d'Herència Cultural del país asiàtic. Tan sols un 8,2% del tram de la muralla construïda durant l'imperi Ming (1368-1644) es manté en bon estat, segons un estudi difós per la Xina Great Wall Society (CGWS), una organització dedicada a la seva conservació i protecció.

Les parets de la muralla podrien col·lapsar-se durant les pluges torrencials a causa de l'erosió, cosa que ja va passar el 2012 i que va provocar la caiguda de més de 30 metres de paret, segons va explicar el director adjunt de l'organització, Dong Yaohui, al diari Beijing Times.

Els arbres també suposen una gran amenaça per a la pervivència d'aquesta emblemàtica fortificació, ja que les seves arrels s'estenen a través de les parets.