El candidat impulsat per la direcció d'UPyD i actual número dos de Rosa Díez, Andrés Herzog, serà el nou líder del partit. Va guanyar les primàries ahir, en el congrés extraordinari, amb el vot favorable de 802 afiliats, el 43% dels sufragis. Herzog, que és contrari a l'acostament a Ciutadans, va superar la diputada Irene Lozano, que va obtenirel 40% dels sufragis (745 vots).

Herzog era el candidat preferit per la direcció sortint. El nou líder d'UPyD es va mostrar onvençut que "tot i el panorama canviant", la seva formació "té futur". "Hem après amb humilitat en aquests mesos tan difícils", va reflexionar en veu alta Herzog després de saber-se el resultat de les primàries.

En la seva llista pel nou Consell de Direcció d'Andrés Herzog hi ha diverses persones que ja formaven part de l'equip que fins ara dirigia Rosa Díez, com el diputat basc Gorka Maneiro o l'eurodiputada Maite Pagazaurtundua.

Herzog (Sant Sebastià, 1974) és advocat de professió i fins ara ha estat secretari general del grup parlamentari d'UPyD, sense ser diputat, i ha encapçalat les principals causes del partit contra la corrupció, en particular el cas Bankia.