El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha desconvocat la cimera de caps d'estat i de govern dels 28 prevista per aquest diumenge a la tarda, i per tant la crisi a Grècia es tractarà estrictament en el marc dels països de l'Eurozona, amb un Eurogrup i una cimera de líders de l'euro. "La cimera de l'Euro començarà a les 16 hores i durarà fins que acabem les negociacions sobre Grècia", ha anunciat el polonès. Abans d'aquesta reunió, els ministres d'Economia dels 19 països de la moneda única es tornen a reunir per desencallar les negociacions sobre un tercer rescat per Grècia. "El principal obstacle per continuar endavant és la manca de confiança", ha dit el ministre l'italià Pietro Carlo Padoan.

El viceprimer ministre eslovac i ministre de Finances, Peter Kazimir, ha avisat que l'Eurogrup no arribarà a cap acord a la reunió d'aquest diumenge. Preguntat pels periodistes sobre què passaria a la reunió de l'Eurogrup d'aquest diumenge al matí, Kazimir ha estat contundent: "res", ha dit. "Podem fer algunes recomanacions als caps d'estat, això és tot", ha advertit. "La manca de confiança fa impossible aconseguir un acord", ha assegurat l'eslovac, un dels més durs amb el govern d'Alexis Tsipras des de l'inici d'aquesta crisi.

La posició de la Comissió Europea, però, és diferent. El comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, el francès Pierre Moscovici, ha dit que els ministres s'han de centrar en "les condicions per l'obertura de negociacions per un tercer programa per a Grècia". Segons Moscovici, la CE considera que "existeix, globalment, un marc per obrir les negociacions per un tercer rescat grec" si el govern de Grècia "es compromet a més reformes en el futur" i "implementa reformes a curt termini" mesures concretes. "El que el món espera és que Grècia es reformi molt, però dins de l'Eurozona", ha advertit el francès. "Esperem que al final del dia tindrem un bon acord que permeti la integritat de l'Eurozona", ha indicat, afegint que el pacte ha de ser "ambiciós a nivell econòmic" i "realista a nivell polític".

El ministre italià Pietro Carlo Padoan ha dit que li agradaria que "el govern grec prengués mesures concretes, començant demà al parlament". Així, ha dit Padoan, es podria "reconstruir la confiança i permetre que les negociacions concretes tirin endavant". "Hem perdut tant temps!", ha lamentat l'italià.