El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha anunciat aquest dijous en directe a través de la televisió grega la seva decisió de dimitir del càrrec. A través del seu compte de Twitter el primer ministre grec ha explicat que el mandat que va rebre el 25 de gener ha arribat al final. En una altra piulada ha assegurat que ara és el torn del "poble sobirà de Grècia" d'"intervenir". Tsipras convocarà eleccions legislatives pel proper 20 de setembre.

L'aprovació del tercer rescat grec ha generat fortes divisions dins de Syriza, i l'ala més d'esquerres del partit de Tsipras s'ha rebel·lat i fins i tot es planteja crear un partit propi, informen mitjans grecs.

Precisament aquest dijous Grècia ha rebut el primer tram del rescat, uns 13.000 milions d'euros del total de 86.000 milions que haurà de cobrar en els propers tres anys. A canvi del rescat, Tsipras es va comprometre a un dur paquet de reformes i retallades.

"L'objectiu és celebrar eleccions el 20 de setembre", ha assenyalat una font governamental després que Tsipras s'hagi reunit amb alts càrrecs del seu partit i ministres per discutir els següents passos del Govern.

El líder de Syriza, que es va imposar de manera contundent en les eleccions de gener passat. D'acord amb el diari 'Kathimerini', Tsipras està parlant en aquests moments amb els líders de la resta de partits de la seva decisió que se celebrin eleccions anticipades.