10 de setembre de 2015
10.09.2015

11 de setembre 2015: una Diada històrica marcada per l'inici de la campanya electoral

10.09.2015 | 12:48

Un any més, Catalunya celebra l'11 de setembre la seva Diada Nacional. Enguany, però, l'efemèride té més connotacions que mai. Per una banda, coincideix amb el tret de sortida de la campanya electoral, que té com a data clau el 27-S, i que ha de servir per aclarir el futur polític de Catalunya i la seva relació amb Espanya. I, per altra banda, perquè és el tercer any consecutiu que centenars de milers de persones sortiran al carrer en una nova mobilització massiva, que enguany du el nom de 'Via Lliure', per reclamar la independència de Catalunya. La cita és a les 17.14 h i omplirà una de les vies d'entrada de la ciutat de Barcelona, l'avinguda Meridiana. Les entitats convocants i els assistents volen que serveixi per demostrar, un any més, la solidesa i la força de l'independentisme, alhora que el missatge s'estengui arreu del món.

Durant tota la jornada, hi haurà actes arreu del territori amb motiu de la Diada i, a la tarda, tota l'activitat quedarà centralitzada a la capital, on tindrà lloc la mobilització.

A Manresa, tindrà lloc la tradicional ofrena floral, en la qual representats polítics i entitats locals retran homenatge als caiguts a la plaça 11 de setembre. L'acte serà a les 11 h i comptarà amb els parlaments de Natxo Tarrés i l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent. 

A Berga,

Sant Fruitós, NavàsCastellbel són alguns dels municipis que celebraran actes amb motiu de la Diada.

Una nova mobilització massiva

A la tarda, les activitats locals cessaran per donar protagonisme a la mobilització que hi ha prevista a Barcelona. Per tercer any consecutiu, bona part de la societat catalana sortirà al carrer massivament convocats per entitats independentistes. Enguany, el missatge és un clam per una futura república catalana i l'acció consistirà a omplir de persones una de les vies d'accés a Barcelona, l'Avinguda Meridiana, formant un immens mosaic. La 'Via Lliure' ocuparà més de cinc quilòmetres de l'Avinguda Meridiana de Barcelona, des del carrer Rosselló i Porcel fins al Parc de la Ciutadella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook