L'Audiència Nacional ha rebutjat la petició de l'extresorer del PP Luis Bárcenas de disposar de 600 euros al mes dels seus comptes embargats per a despeses personals i aliments, perquè afirma que després de la seva sortida de presó ha disposat de diners per marxar de vacances a Baqueira i pagar altres despeses.

Bárcenas va demanar al maig al jutge del cas Gürtel, José de la Mata, que desbloquegés els seus comptes, embargats per ordre judicial, perquè pogués tenir aquests diners per a despeses personals, un mes després que el seu predecessor, Pablo Ruz, rebutgés augmentar de 300 a 900 euros l'assignació a la seva dona, Rosalía Iglesias, també imputada.

L'extresorer al·legava que la seva situació havia canviat després de la seva sortida de presó al gener passat, ja que el nucli familiar va augmentar de dos a tres membres -la seva dona, el seu fill i ell-, però el jutge va rebutjar la seva petició, una negativa que ara avala la secció quarta de la sala penal. Per als jutges, seria «incongruent» concedir 600 euros només a Bárcenas quan la seva dona i el seu fill tenen per a tots dos la meitat, 300 euros mensuals.