Els novaiorquesos van guardar ahir sis minuts de silenci en record de les gairebé 3.000 víctimes dels atemptats terroristes de l'11 de setembre de 2001, durant una cerimònia al Memorial de l'11 de Setembre.

En el catorzè aniversari dels atemptats, l'acte va arrencar amb un primer minut de silenci a les 08.46 (hora local), moment del xoc del primer avió contra la Torre Nord del World Trade Center.

Immediatament després va començar la lectura dels noms de les 2.983 víctimes dels quatre atemptats duts a terme aquell dia, dos contra les Torres Bessones de Nova York, un altre contra el Pentàgon i un altre a Pennsilvània, així com l'atemptat del WTC de 1993.

Milers de ciutadans i dirigents polítics, com l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, la presidenta del Consell Municipal, Melissa Mark-Viverito, o l'exalcalde Michael Bloomberg es van acostar fins al monument.

La lectura dels noms es va interrompre per segona vegada a les 09.03 hores per guardar un altre minut de silenci en el moment en què es va estavellar el segon avió contra la Torre Sud del WTC.

«Hem de ser forts, només vull dir-te que t'estimo i que et trobo a faltar. Ja han passat 14 anys i el teu fill té ara 27 anys. No ha pogut venir però té fe en què alguna vegada tornarà a trobar-se amb tu», va dir la germana d'Alejandro Cassano durant l'acte.

El van seguir quatre minuts més de silenci, a les 09:37 hores, quan es va estavellar el vol 77 contra el Pentàgon, a les 09:59 hores, quan es va estavellar el vol 93 a Pennsilvània, i dos més a les 10:03 hores i 10 : 28 hores, quan es van desplomar les Torres Bessones.

A Washington, el president dels EUA, Barack Obama, amb la seva dona, Michelle, van commemorar també l'aniversari dels atemptats portats a terme per Al-Qaeda amb un minut de silenci als jardins de la Casa Blanca.