La titular del jutjat número 2 d'Astorga (Lleó), María Antonia Díez, va decretar presó provisional, comunicada i sense fiança per a Miguel Ángel MB -que es va declarar innocent-, detingut com a sospitós de la mort de la pelegrina americana Denise Pikka Thiem.

El sospitós va arribar als jutjats d'Astorga en un cotxe policial i va declarar durant dues hores, retractant-se del que va dir en ser detingut a Astúries, quan sí que va reconèixer que havia matat la dona, i va assegurar que és innocent i que es va trobar el cadàver.

El detingut va declarar davant el jutge que «no volia embolics» i que va decidir no informar la Policia de la troballa del cadàver perquè etenia mala relació amb els seus veïns i temia que aquests l'acusessin d'haver-la matat.

Miguel Ángel M.B. ja havia canviat el seu testimoni en la declaració prèvia davant la Policia i va passar d'assumir els fets a proclamar la seva innocència. El detingut era el principal sospitós des de la desaparició a causa que la policia sabia que havia canviat per euros una quantitat de mil dòlars, que posteriorment es va comprovar per la numeració que eren els que la pelegrina havia tret del seu país.