Set alpinistes van morir a causa d'una allau registrada al massís d'Ecrins, als Alps francesos. Quatre de les víctimes mortals, entre les quals no hi havia cap dona, eren de nacionalitat alemanya i els altres tres eren originaris de la República Txeca, tots d'edats compreses entre els 39 i els 51 anys.

El coronel de l'Escamot de la Gendarmeria d'Alta Muntanya Christian Flagella va confirmar que, a més, hi ha una vuitena persona ferida amb un «traumatisme al fèmur». Aquesta darrera és una muntanyenca de nacionalitat alemanya, que serà operada avui a l'Hospital de Briançon, on va ser traslladada després de l'accident i on els investigadors encarregats del cas recolliran el seu testimoni quan sigui possible.

Els cossos de les víctimes van ser igualment traslladats a Briançon, primer en un helicòpter de la gendarmeria del Dôme des Ecrins, lloc on va tenir lloc la tragèdia, i després per via aèria.

El despreniment de neu va tenir lloc cap a les dotze del matí hora local al pic Dôme de Neige des Écrins, de 4.015 metres d'alçada, en una jornada en què no hi havia alertes particulars dels serveis de meteorologia. El sinistre es va registrar a uns 3.900 metres, al costat de la localitat de Pelvoux, en un cim freqüentat per alpinistes no experts atès que la seva ascensió no és particularment complicada.

En tornar de la seva missió de rescat, els socorristes van explicar que les condicions en el lloc on va tenir lloc l'allau són hivernals, després d'haver registrat importants nevades aquest cap de setmana a aquesta altitud.

El Gran Grup de Gendarmeria d'Alta Muntanya de Briançon es va encarregar de les tasques de recerca i rescat dels muntanyencs, que havien sortit en tres expedicions diferents.

Es tracta d'una de les allaus més mortíferes de l'any a França, després que el gener passat sis persones de nacionalitat francesa perdessin la vida a la vall del Queyras, també als Alps. A més, tres alpinistes, dos austríacs i un italià, van morir l'abril passat a causa d'un altre despreniment de neu al massís d'Ecrins.