Les proves d'ADN practicades per la Policia Científica han confirmat que el cadàver trobat en una finca prop d'Astorga (Lleó) el passat dia 11 de setembre és el de la pelegrina nord-americana Denise Pikka Thiem. La policia ha comparat l'ADN de les restes trobades amb el de la família de la dona, que va desaparèixer a l'abril mentre feia el Camí de Santiago.

Els investigadors van trobar el cos de la víctima en una finca de Castrillo dels Polvazares (Lleó) després de la detenció del seu assassí confés, Miguel Ángel MB.

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, va explicar després de comparèixer a la Comissió de Pressupostos del Senat que es tracta d'un bon treball de la Policia Científica, que ha permès tenir l'absoluta certesa que les restes trobades corresponen a la pelegrina.

Mentrestant, es continuen buscant les mans de la víctima, que, segons la pròpia declaració del sospitós, va tallar i va enterrar a 400 metres de la finca. De moment, les mans no s'han trobat i d'aquesta part del cos només es va localitzar, en la primera reconstrucció dels fets, un os del canell. No es descarta la possibilitat que animals que freqüenten aquesta zona, com senglars, hagin pogut desenterrar aquestes restes.

En qualsevol cas, segons Cosidó, la Policia Científica segueix analitzant tots els elements i proves que s'han obtingut en els escorcolls de la finca i la casa del detingut. Així mateix, la policia judicial, sota l'autoritat del jutge, segueix duent a terme tots els treballs necessaris per a tenir les majors evidències «i saber exactament què va passar i poder exigir les responsabilitats penals que aquest cas mereix», va afegir. La recerca de les mans segueix activa, així com la de totes les restes i qualsevol altre vestigi.