Disset persones, entre ells cinc menors, van morir ahir en enfonsar-se la seva embarcació en aigües turques de l'Egeu quan es dirigien cap a Grècia en el marc de l'onada de refugiats que fugen de la barbàrie de Síria. La barca, de vuit metres d'eslora i amb 37 persones a bord, va naufragar poc després de partir de les rodalies de la localitat turística turca de Bodrum, segons va indicar a la premsa Amir Çiçek, governador de la província de Mugla, on es troba aquesta ciutat.

Els guardacostes turcs van rescatar els cadàvers de 17 persones, mentre que els 20 supervivents van poder salvar-se en arribar nedant a l'illa turca de Çavusadasi, situada a uns tres quilòmetres de la península de Bodrum.

Segons l'agència de notícies Dogan, les víctimes es van ofegar per no poder sortir de la cabina de l'embarcació, mentre que els supervivents, que eren a la coberta i comptaven amb salvavides, van poder llançar-se a l'aigua i arribar a terra ferma.

Mentrestant, unes 8.000 persones van arribar a Cròacia en 24 hores provinents de la frontera entre Hongria i Sèrbia. Des que Hongria va segellar la seva frontera amb Sèrbia el passat dia 15 i els refugiats es van desviar a Croàcia, han arribat a aquest país 73.500 refugiats i immigrants, segons dades de la Policia. Els refugiats entren a l'est de Croàcia des de Sèrbia, un altre país de trànsit a la ruta dels Balcans, que comença a Grècia i travessa també Macedònia.

Les autoritats croates els transporten de manera organitzada fins a uns propers llocs d'acollida per a refugiats.