Sota el nou lideratge de l'esquerrà Jeremy Corbyn, el Partit Laborista britànic va obrir ahir a Brighton el seu congrés anual amb l'objectiu de redefinir el seu futur després de la derrota a les eleccions del maig passat. Les bases van arribar ahir al centre de conferències per prendre part en intensos debats, centrats en la nova direcció que seguirà la formació arran de l'elecció aquest mes del veterà diputat, que proposa polítiques obertament esquerranes per aconseguir el creixement econòmic, disminuir els nivells de pobresa del Regne Unit i en matèria de defensa i de la política exterior.

Corbyn va anticipar que vol més participació de les bases a l'hora de redactar les propostes polítiques de la formació i que està decidit a guanyar els pròxims comicis del 2020.

El nou cap del primer partit de l'oposició britànica s'enfronta a un visible descontentament de l'ala més moderada de la formació -integrada principalment pel grup parlamentari-, que tem que les seves polítiques puguin condemnar el Laborisme a iniciar una llarga travessia pel desert des de l'oposició.