L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, va anunciar l'obertura d'una investigació sobre un possible sobreaforament en tres recintes de la Casa de Campo, entre ells el pavelló multiusos Madrid Arena, on aquest cap de setmana es va desenvolupar l'esdeveniment esportiu Arnold Classic Europe (ACE). Carmena va avançar aquesta mesura després que la regidora del PSOE a l'Ajuntament de Madrid Mar Espinar denunciés que el pavelló multiusos Madrid Arena va tornar a «estar a prop de la tragèdia».

L'alcaldessa va explicar que «afortunadament» en el complex on es va desenvolupar el certamen culturista -programat en tres recintes molt propers: el Madrid Arena, el Pavelló de Vidre i el Pavelló Multiusos II- no va succeir «res» perquè un regidor va prendre una «decisió immediata» perquè no es venguessin més entrades.

La investigació en el complex de la Casa de Campo es produeix menys de tres anys després de la festa de Halloween en què cinc joves van perdre la vida per una allau humana durant una festa.

L'empresa ACE Expo Madrid, organitzadora del certamen culturista, va negar haver sobrepassat l'aforament total màxim durant els tres dies de durada de l'esdeveniment, després que l'Ajuntament assegurés que el Pavelló de Vidre «va fregar» el límit d'aforament durant la celebració de l'esdeveniment, que va presentar divendres a Madrid l'actor i exgovernador de Califòrnia Arnold Schwarzenegger.

ACE, que esperava 45.000 assistents i 6.000 participants en tot el cap de setmana, va defensar a més que el control d'aforament en els diferents espais -el Madrid Arena, el Pavelló de Vidre i el Pavelló Multiusos II- va ser assumit per contracte per l'empresa municipal Madrid Destinación, propietària dels recintes.

Segons el relat del Govern de Carmena, un «pic d'afluència» detectat dissabte per agents municipals de la Secció d'inspecció i avaluació dels serveis va portar la policia municipal a ordenar el tancament temporal dels accessos al Pavelló de Vidre i a controlar el flux de persones a l'interior.

La decisió va provocar la congregació a l'exterior d'unes 4.000 persones, de les que unes 1.800 tenien ja l'entrada comprada i la resta feia cua per a adquirir-la. L'Ajuntament va explicar que, tot i que no hi va haver disturbis, sí es van detectar «grups de persones que van intentar evitar els controls d'accés, davant el que es van prendre les mesures oportunes».