El president de Rússia, Vladímir Putin, va proposar a l'ONU la creació d'una «àmplia coalició internacional» per lluitar contra el terrorisme i va demanar el suport de la comunitat internacional per al «Govern legítim» de Síria. «Hem d'unir forces per afrontar els problemes a què ens enfrontem tots», va afirmar Putin en el discurs que va pronunciar a l'Assemblea General de l'ONU, on va tornar després de deu anys d'absència.

El president rus va afirmar que aquesta coalició ha de ser similar a la que es va crear per lluitar contra Hitler, per «unir una àmplia varietat de forces disposades a resistir amb resolució» als que, com els nazis, van propagar l'«odi contra la Humanitat». «Els països musulmans han de jugar un paper essencial en la coalició, més encara perquè l'Estat Islàmic (EI) no només representa una amenaça directa contra ells, sinó que a més ataca una de les majors religions del món pels seus mètodes sagnants», va afegir.

Per part seva, el president dels EUA, Barack Obama, va oferir a Rússia i l'Iran treballar junts per la pau a Síria però va deixar clar que, en la seva opinió, el president del país, Bashar al-Assad, ha d'anar-se'n, en un discurs a l'ONU en què va defensar la diplomàcia.

«Em presento davant de vostès creient fermament que nosaltres, les nacions del món, no podem tornar a les velles maneres de conflicte i coacció», va dir Obama en la seva intervenció.

Segons el president dels EUA, «la diplomàcia és dura, els seus resultats de vegades no són satisfactoris, és molt poc popular políticament». «Però crec que els governants de les grans nacions, en particular, tenim una obligació d'acceptar aquests riscos, precisament perquè som prou forts per protegir els nostres interessos quan la diplomàcia falla», va afegir.

Amb aquesta línia d'argumentació, Obama va sostenir que «els Estats Units estan preparats per treballar amb tots els països, inclosos Rússia i l'Iran, per resoldre el conflicte» de Síria.

No obstant això, «després de tant vessament de sang no podem tornar al "statu quo" a Síria», va dir, recordant que a l'inici del conflicte el règim va reaccionar a les protestes amb «repressió».