El líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va fer una crida a la unitat, en el seu esperat primer discurs en la conferència anual de la seva formació, i va assegurar que no intentarà «imposar» les seves idees en el camí per intentar recuperar el Govern el 2020. Davant les crítiques que ha rebut per part de figures de pes del partit, que veuen el seu programa massa escorat a l'esquerra per optar al poder, Corbyn va assegurar que aspira que les decisions es prenguin després d'un «debat obert».

Els anteriors líders laboristes -Ed Miliband, Gordon Brown i Tony Blair- no es van deixar veure entre les primeres files de l'auditori de Brighton (sud d'Anglaterra) durant un discurs en què Corbyn, de 66 anys, va ser rebut amb una llarga ovació i el públic dret.

Malgrat la seva crida al diàleg, el líder laborista va alertar que no pensa renunciar als principis que ha defensat durant 32 anys com a diputat per l'est de Londres. «He lluitat pels drets humans i m'he rebel·lat contra règims opressius, com a parlamentari i abans com a activista, i no deixaré de fer-ho només per haver estat elegit líder d'aquest partit», va afirmar.

Corbyn va afrontar en la seva al·locució dos dels temes que ja han provocat divisió: el desmantellament del programa nuclear britànic, al qual s'oposen els grans sindicats -principals donants de la formació- pels llocs de treball que es perdrien, i el seu rebuig a eventuals atacs a Síria, un assumpte que pot posar en contra part del grup parlamentari laborista.

«La resposta al conflicte a Síria no pot ser simplement llançar unes quantes bombes més. Crec que el repte és desenvolupar una estratègia diplomàtica, en la qual el Regne Unit tindria un paper essencial», va explicar.