30 de setembre de 2015
30.09.2015

La Fiscalia demana al Suprem que anul·li la sentència del cas Prestige

Sol·licita que es tinguin en compte documents que proven la responsabilitat del capità

30.09.2015 | 07:27
El?Tribunal Suprem va celebrar la vista dels dotze recursos contra la sentència del cas Prestige.

El fiscal va demanar al Tribunal Suprem que anul·li la sentència relativa a la catàstrofe per l'enfonsament el 2002 del vaixell Prestige i que l'Audiència de la Corunya en dicti una altra que tingui en compte documents que proven que el seu capità ha de ser condemnat i reconegui indemnitzacions per 4.328 milions d'euros.
El Suprem va celebrar la vista dels dotze recursos contra la sentència que va absoldre el capità del Prestige, Apostolos Ioannis Mangouras; el cap de màquines del vaixell, Nikolaos Argyropoulos, i l'exdirector general de la Marina Mercant José Luis López Sors de delictes contra el medi ambient, danys en espais naturals protegits i danys produïts després de l'enfonsament del petrolier. L'Audiència Provincial de la Corunya va condemnar únicament el capità Mangouras a nou mesos de presó per un delicte de desobediència greu a l'autoritat.
La Fiscalia reclama en concepte de responsabilitat civil 4.328 milions d'euros d'indemnitzacions pels danys derivats de la marea negra que va produir l'enfonsament el 19 de novembre de 2002 del vaixell davant les costes gallegues i que va afectar més de 1.700 quilòmetres de litoral, des de Portugal fins a França.
El fiscal del Suprem Luis Navajas va demanar la devolució de la sentència a l'Audiència de la Corunya en considerar que no ha tingut en compte cinc documents segons la seva opinió essencials per qualificar adequadament els fets, entre ells un manuscrit de Mangouras en què reflecteix que va detectar fissures a la zona en la qual finalment es va trencar el vaixell amb 77.000 tones de fuel.
Els altres documents fan referència a escrits de renúncia per part d'un altre capità a comandar el vaixell per raons de seguretat en no esmenar-se una sèrie de deficiències de manteniment que va detectar i un fax que va enviar el cap de màquines dies abans de l'enfonsament als armadors indicant peces del motor que fallaven amb el consegüent greu perill per al vaixell.
Tot això reflecteix «el caos que va existir pel que fa al control de la navegació del vaixell que es va accidentar», va destacar el fiscal Luis Navajas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit