01 de octubre de 2015
01.10.2015

Rajoy anuncia que les eleccions generals seran el 20 de desembre

El president espanyol ha explicat que d'aquesta manera no s'haurà de constituir el Parlament en ple Nadal

01.10.2015 | 22:02

El president del Govern central, Mariano Rajoy, ha anunciat avui que convocarà les eleccions generals per al dia 20 de desembre.

Rajoy ha aclarit, en una entrevista a Antena 3, el dubte de si finalment els comicis generals serien el 13 o el 20 de l'últim mes de l'any.

El cap de l'Executiu ha explicat que la seva decisió de convocar els comicis la segona d'aquestes dates permet no constituir el Parlament per Nadal, ja que així podrà fer-se fins al 14 de gener.

"La raó és que si fossin el 13 de desembre hauríem de constituir el Parlament pràcticament en ple Nadal. Així hi ha una mica més de marge, hi ha fins al 14 de gener. Per tant podem aprovar els pressupostos, fer les eleccions i després tenir un marge per a, després de les festes, constituir el Parlament", ha dit.

En celebrar-se les eleccions el 20 de desembre, Rajoy dissoldrà les Corts el 26 d'octubre i, l'endemà, es publicarà al Butlletí Oficial de l'Estat el decret de convocatòria dels comicis.

Serà 54 dies després d'aquesta publicació, tal com determina la llei electoral, quan els espanyols acudeixin a les urnes.

La data exacta de la constitució de les Corts haurà de figurar en el decret de convocatòria de les eleccions generals i, per llei, haurà de ser en els vint-i-cinc dies següents a les votacions.

A l'espera de conèixer aquesta data, el que és segur és que el projecte de llei de pressupostos generals de l'Estat per al 2016 s'aprovarà la setmana que comença dilluns 19 d'octubre.

Aquest hauria estat l'últim dia per aprovar els comptes de l'Estat si les eleccions haguessin estat el 13 de desembre, però en celebrar-se una setmana després hi ha més marge per fer-ho en els dies següents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook