Els set terroristes que van atemptar divendres en diferents punts de París s'havien dividit en tres equips diferents per cometre els crims, segons va informar el fiscal general de França, François Molins. Els que van anar a la sala Bataclan van fer al·lusions a Síria i l'Iraq durant l'atac en què van morir 89 persones.

Dels set terroristes implicats en els sis atacs, almenys cinc van ser neutralitzats per la policia, segons el fiscal, que també va precisar que la investigació oberta a la Fiscalia de París pretén determinar el succeït, el perfil dels autors, el seu recorregut i l'existència de possibles còmplices.

Un dels implicats en l'assalt al Bataclan era un delinqüent comú francès de 29 anys. El terrorista va poder ser identificat gràcies a les empremtes dactilars extretes d'un dels seus dits seccionats, va dir Molins, que va agregar que la policia ja li havia obert una fitxa S (considerat sospitós) per radicalisme el 2010.

Aquest home, originari de la localitat de Courcouronnes, a uns 35 quilòmetres al sud de París, havia sigut condemnat fins en vuit ocasions per delictes comuns, però malgrat això mai havia arribat a passar per presó, va explicar.

A més, el fiscal va assenyalar que al costat de l'Estadi de França, on van tenir lloc tres explosions (de les quals dues probablement van ser produïdes per sengles terroristes suïcides), les forces de seguretat van trobar un passaport sirià, d'un jove nascut el 1990. El document havia sigut registrat el passat 10 d'octubre a l'illa grega de Leros, segons va informar el ministre hel·lè de Protecció Ciutadana, Nikos Toskas. Al portador del passaport se li van agafar les empremtes dactilars, que ja s'han enviat a França.

La sala Bataclan ja estava en el punt de mira dels terroristes per "estar regentada per jueus", segons es desprèn dels interrogatoris del passat febrer a terroristes de Jaish al-Islam (L'armada de l'Islam), responsables de l'assassinat d'un estudiant francès al Caire el 2009.

Pel que fa a l'atac a l'Estadi de França a Saint-Denis, almenys un dels terroristes tenia una entrada per presenciar el partit entre França i Alemanya, però no va poder aconseguir el seu objectiu d'arribar a la grada perquè la seva armilla explosiva va ser detectada en un dels controls de seguretat a les portes del recinte. En ser descobert, el terrorista va fugir i va immolar-se.

Els terroristes d'Estat Islàmic van reivindicar ahir els atemptats. "Vuit germans abillats amb cinturons explosius i ametralladores van atacar objectius seleccionats amb precisió en el cor de la capital francesa", va assenyalar l'EI en un comunicat difós a internet.