El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar que si segueix al capdavant de l'Executiu en la propera legislatura, aprovarà una llei de canvi climàtic per donar coherència a totes les decisions en aquesta matèria, i va destacar que Espanya augmentarà substancialment les ajudes per a la reducció d'emissions. Rajoy va fer aquests anuncis en la conferència de premsa que va oferir a París amb motiu de la seva participació en la cimera de caps d'Estat i de Govern amb la qual es va iniciar la conferència mundial sobre canvi climàtic COP21 a la capital francesa.

El cap de l'Executiu va aprofitar per elogiar França i el seu president, François Hollande, per l'organització d'aquesta cimera en uns "moments difícils", en referència als atemptats de París del 13 de novembre. "Espanya afronta aquesta cimera des del compromís", va explicar en recordar que el país ha posat en marxa mesures concretes com programes de renovació de la flota de vehicles, actuacions per augmentar l'eficiència energètica en edificis o finançament de projectes concrets destinats a la reducció de les emissions .

Es tracta d'una "ambició" que va garantir que Espanya seguirà mantenint a partir del 2020 perquè amb la resta de socis europeus ha assumit el compromís de reduir les emissions en almenys un 40% el 2030 respecte el 1990. Va assenyalar que prova d'aquest compromís és l'anunci d'una llei de canvi climàtic i l'augment de les ajudes per reduir emissions destinades a països en desenvolupament.