El primer ministre britànic, David Cameron, va demanar als diputats de tots els partits que votin avui a favor de bombardejar posicions de l'Estat Islàmic (EI) a Síria, al final d'un intens debat a la Cambra dels Comuns. El Govern va donar llum verd a la presentació d'una moció per ampliar a Síria els atacs aeris contra l'EI que actualment porta a terme el Regne Unit sobre l'Iraq, després que el líder de l'oposició laborista, Jeremy Corbyn, donés als seus diputats llibertat de vot.

El primer ministre conservador havia indicat que només presentaria la moció si estava segur de guanyar-la. "Presentaré els arguments i espero que la major quantitat possible de membres del Parlament, de tots els partits, em donin suport. Hem tingut una reunió del Govern i hem acordat la moció que es presentarà a la Cambra dels Comuns", va dir Cameron en una declaració a la seva residència de Downing Street.

Paral·lelament, el Consell de Ministres alemany va aprovar el desplegament de fins a 1.200 soldats en una "missió militar" de suport a França en la lluita contra l'Estat Islàmic, una mesura que el Govern d'Angela Merkel va defensar com a "correcta i necessària".

El secretari de Defensa dels EUA, Ashton Carter, va assegurar que el seu país està "en guerra" amb l'Estat Islàmic, en explicar com s'"accelerarà" la lluita contra aquesta organització a l'Iraq i Síria. Durant una audiència davant el Comitè de Serveis Armats de la Cambra Baixa del Congrés, Carter va avançar que els EUA reforçaran els contingents de forces especials a Síria i l'Iraq per intentar "motivar" més les tropes locals que combaten l'EI.

El ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, va descartar qualsevol cooperació del seu país amb l'Exèrcit sirià en assegurar que això no passarà mentre el president, Bashar Al-Assad, estigui al capdavant del règim. "Està descartat tenir una cooperació amb aquest Exèrcit, que és de Síria però que està dirigit per Al-Assad", va destacar Fabius, que va aclarir unes declaracions fetes divendres passat en què donava a entendre que s'estudiava la possibilitat que una coalició internacional donés suport a les tropes terrestres sirianes per atacar l'Estat Islàmic.

Per part seva, Rússia va prohibir importar determinades fruites i verdures de Turquia en represàlia per l'avió abatut fa una setmana a la frontera amb Síria, incident que ha causat un greu conflicte diplomàtic entre els dos països. La llista, que va ser ratificada pel primer ministre rus, Dmitri Medvédev, i entrarà en vigor l'1 de gener de 2016, inclou tomàquets, pomes, taronges, mandarines, préssecs i raïm turcs, productes que ocupen posicions de lideratge en el mercat rus.

El president dels Estats Units, Barack Obama, va destacar davant el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, que l'"enemic comú" és l'Estat Islàmic, alhora que va afirmar que vol accelerar els llaços militars amb el país en el context del conflicte sirià. El president dels Estats Units va mostrar la seva confiança en què Rússia reconsiderarà la seva posició en el conflicte sirià, encara que va descartar que doni un "gir de 180 graus" i que aquest canvi sigui imminent.