La Fiscalia Provincial d'Orense va declarar, en no apreciar indicis de delicte, l'arxiu de les diligències d'investigació penal incoades com a conseqüència d'una denúncia que va ser presentada contra el president de la Diputació, acusat d'oferir feina a canvi de sexe. Prenent com a base la declaració de la denunciant, així com les gravacions aportades per la mateixa i diversos missatges que va rebre en els seus números telefònics, el fiscal conclou que no existeixen en les proves esmentades "cap expressió o manifestació meridianament clara sobre la vinculació entre una suposada relació sexual i la promesa d'una feina -que la dona no va obtenir- per part del denunciat, Manuel Baltar".

Així, de l'anàlisi tant dels dels SMS com de les gravacions presentades es desprèn que existia una relació de tipus personal entre la denunciant i Manuel Baltar, encara que en aquests no apareix cap indici sobre el presumpte tracte que vinculés directament la hipotètica relació sexual , en cas de produir-se, amb la concessió d'un lloc de treball, circumstància aquesta última que a més no es va materialitzar.

Davant d'una possible incardinació dels fets denunciats en supòsits delictius previstos en el Codi Penal, el fiscal va valorar, a partir de les proves presentades, la possible existència de conductes contra la llibertat sexual, suborn i abús en l'exercici de la funció pública. Respecte al primer cas, assenyala que la denunciant és major d'edat i amb plena capacitat, i que segons les seves pròpies declaracions no va intervenir ús de força o intimidació. Sobre els presumptes delictes de suborn i abús en l'exercici de la funció pública, el fiscal recorda que es tracta de tipus delictius que no poden donar-se en qui no és autoritat.