El vicesecretari sectorial del PP, Javier Maroto, va assegurar que el Partit Popular dedicarà "un pla de pobresa" a atendre els col·lectius que més la pateixen, així com va defensar que la seva formació es "deixarà la pell en aconseguir més llocs de treball i de major qualitat". Maroto, que va visitar a Salamanca el centre d'acollida Padre Damián de Cáritas, va elogiar l'obstinació d'aquesta organització, que representa, segons les seves paraules, "l'esforç d'una societat que no admet que hi hagi persones de primera i de segona, i que es revela contra la pobresa i contra l'exclusió social".

El vicesecretari sectoral del PP va destacar que el seu partit pretén estar en contacte amb tots els col·lectius per escoltar les seves opinions i tenir-les en compte a l'"hora d'elaborar un projecte de país i de futur, que és el que representa el Partit Popular".

Per part seva, el president del Govern, Mariano Rajoy, va destacar a Badajoz les recents bones notícies per a Extremadura, com que s'hagi signat el compromís de lliurament de 120 milions d'euros de deute històric, els fons que arribaran de la Política Agrària Comuna (PAC) per als agricultors d'aquesta regió o el seu compromís de, si es manté com a president, seguir estenent en la propera legislatura la xarxa d'alta velocitat ferroviària. Rajoy va contrastar l'Espanya de 2011 amb l'actual destacant entre d'altres aspectes l'elevada prima de risc a la qual va haver de fer front i que avui ha baixat dels cent punts.