El candidat del PSOE a president del Govern, Pedro Sánchez, es va comprometre a reduir en quatre anys la taxa de temporalitat laboral del 24% actual al 15% (la mitjana europea), per al que deixarà en tres els tipus de contractes: indefinit, temporal i de formació. El temporal no podrà durar més d'un any, encara que la negociació col·lectiva podrà estendre's dos anys i, tot i que va assegurar que no penalitzarà la contractació temporal amb més cotitzacions a la Seguretat Social, va advertir que "pagaran més els que abusin" d'ella, perquè suposa un "sobrecost per a tothom al pagament de les prestacions per desocupació".

Sánchez va exposar aquesta i altres mesures en favor de la creació d'ocupació i de l'"ocupació amb drets" en un esmorzar organitzat per Nueva Economía Forum, en què va desgranar els cinc eixos de la seva agenda de govern: reindustrialització d'Espanya amb pacte per la Ciència, bona feina i ocupació amb drets, transició energètica, reforma fiscal progressista i garantia d'estabilitat pressupostària, i blindatge de l'Estat del benestar.

Per conformar la que Sánchez anomena "Agenda per a la recuperació justa", el candidat va prometre "convocar empresaris, treballadors i institucions", per tal d'impulsar-la "entre tots", en un moment en què, segons el seu parer, "ha passat la recessió, no la crisi".

Per a la reindustrialització del país, Sánchez preveu duplicar els fons en R+D+I, millorar els incentius fiscals per a la investigació i innovació privades i impulsar la compra pública innovadora fins al 3% de totes les licitacions, entre altres mesures.

El secretari general del PSOE va fer una crida als electors d'esquerres per concentrar els vots en la seva candidatura el proper 20 de desembre, en considerar que Podem està "desfondat" i que els socialistes són els únics que poden derrotar el PP. Sánchez va apel·lar al vot útil i a la unitat del vot progressista i va recordar que el líder de Podem, Pablo Iglesias, va estar lligat en el seu dia a Izquierda Unida (IU), lamentant que ara sembli que "treballa per a l'esquerra desunida".