El president nord-americà, Barack Obama, va alertar que és "possible" que el tiroteig de San Bernardino estigui relacionat amb el terrorisme, i va assegurar que l'FBI arribarà "fins al fons" del que ha passat. "És possible que estigués relacionat amb el terrorisme, però encara no ho sabem. També és possible que estigui relacionat amb el lloc de treball" d'un dels autors del tiroteig, va assenyalar Obama.

El mandatari va explicar que, a partir d'ara, la del tiroteig és "una investigació de l'FBI", que cooperarà amb les autoritats locals per determinar el mòbil de l'atac. Obama va detacar que encara han de fer "entrevistes per entendre la naturalesa de les relacions" de Farook amb els seus superiors "en el seu lloc de treball", el centre per a discapacitats atacat.

El president dels EUA va assegurar que el seu país ha de reflexionar i prendre mesures perquè deixi de ser "massa fàcil" perpetrar un tiroteig, en una nova crida a un major control d'armes. "Hem de reflexionar sobre nosaltres mateixos com a societat, per fer passos bàsics que facin que sigui més difícil, no impossible, però més difícil, que els individus aconsegueixin accés a armes de foc", va dir Obama.

"Tots nosaltres, inclòs el poder legislatiu, hem de veure què podem fer per assegurar-nos que quan els individus decideixin que volen fer mal, els hi posem una mica més difícil, perquè ara mateix és massa fàcil", va afegir el mandatari.

Obama va lamentar la "prevalença d'aquest tipus de tirotejos massius" al país i va dir que "molts nord-americans senten que no hi ha res que puguem fer" per frenar la violència armada.

"No podem deixar que només els nostres professionals de seguretat i intel·ligència s'enfrontin amb els problemes d'aquest tipus d'assassinats horribles. Tots nosaltres tenim un paper a exercir", va destacar. El president nord-americà va assegurar l'any passat que la seva major frustració com a president havia estat el fracàs dels seus esforços per aconseguir un major control de la venda i possessió d'armes al país.