El Tribunal Suprem va decidir que l'Audiència Nacional és competent per investigar i, si és necessari, jutjar, el cas dels contractes de la visita del papa Benet XVI a València el 2006, al costat d'altres tres peces separades del sumari central de la trama Gürtel relacionades amb el PP valencià.

El Tribunal Superior de Justícia valencià va remetre al Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional la peça de la branca valenciana del cas Gürtel que investiga la visita del Papa, al costat de les altres peces esmentades, quan els aforats implicats van deixar de ser-ho.

En aquesta part del cas Gürtel estan imputats, entre d'altres, l'expresident de les Corts i exconseller del PP Juan Cotino i diversos exdirigents de la cadena pública Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

La Fiscalia va recórrer contra aquella mesura perquè considerava que la investigació correspon als jutjats de València, però el Suprem ha rebutjat els seus arguments.

Els magistrats del Suprem recorden que s'ha de seguir un criteri restrictiu en relació a l'enjudiciament d'aforats i afegeixen que la llei no exigeix que les peces separades d'una mateixa causa siguin jutjades per un mateix tribunal. A més, tampoc accepten els arguments de diversos encausats sol·licitant que els seus casos anessin als jutjats de València.