El Govern britànic va qualificar d'"èxit" la seva primera missió militar contra l'Estat Islàmic (EI) a Síria, en la qual va bombardejar un jaciment de petroli després que el Parlament donés llum verd als atacs.

El ministre de Defensa, Michael Fallon, va expressar la seva satisfacció pel resultat de la missió, destinada a "colpejar" la font de finançament de l'organització terrorista, responsable dels atacs de París del 13 de novembre o l'assassinat al juny de més de 20 turistes britànics a Tunísia.

Hores després que la Cambra dels Comuns votés per àmplia majoria autoritzar la intervenció a Síria, quatre caces Tornados de la Reial Força Aèria (RAF) britànica van atacar sis objectius al jaciment Al Omar, situat a l'est sirià i fronterer amb l'Iraq.

El camp petrolífer representa una "gran part dels ingressos" que l'EI utilitza per finançar-se, va explicar el ministre, que va confirmar que els avions van tornar a la seva base d'Akrotiri, a Xipre, des d'on els aparells britànics operen ja a l'Iraq.

"Els quatre Tornados han tornat amb èxit i avaluarem el dany causat. Els avions van utilitzar munició Paveway en una zona dels jaciments de petroli", va afegir Fallon.

El titular de Defensa va confirmar, a més, que el Regne Unit reforçarà la seva component logística a Akrotiri amb l'enviament de vuit avions de combat -dos Tornados i sis Thyphoons-, alhora que va avisar que aquesta serà una campanya militar de llarg termini.

Votació favorable

Fallon va informar que ell mateix va donar dimecres a la nit l'autorització per iniciar els atacs a Síria, després que els diputats aprovessin per 397 vots a favor i 223 en contra la intervenció militar sol·licitada pel primer ministre britànic, David Cameron, que va comptar amb el suport de prop de 70 diputats laboristes, que tenien llibertat de vot.