05 de desembre de 2015
05.12.2015

Dos detinguts a Sant Sebastià per col·laborar amb els gihadistes

05.12.2015 | 07:22

La Policia Nacional va detenir a Sant Sebastià dues persones per col·laboració amb organització terrorista i enaltiment de l'activitat criminal de l'Estat Islàmic (EI) en una operació dirigida per l'Audiència Nacional, va explicar el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. El ministre va explicar que es tracta d'un marroquí de 24 anys i un espanyol de 32 que estaven complint condemna en tercer grau per delictes comuns a la presó de Martutene (Guipúscoa).
Fernández Díaz va detallar que tots dos es dedicaven al "terrorisme informàtic", és a dir, a la difusió massiva d'actes violents a través d'internet i estaven liderats pel primer, de nacionalitat marroquina.
La investigació sobre aquestes persones estava en marxa des de fa temps, però el que va precipitar les detencions va ser un vídeo publicat a internet en què un d'ells cremava el seu passaport, va explicar. "És un ritual que demostra lleialtat al grup i una renúncia a la seva identitat o nacionalitat", va explicar.
El ministre va dir que la investigació continua oberta i sota secret de sumari, amb vista a identificar altres possibles membres d'aquest grup.
Els arrestats "aprofitaven els permisos per realitzar les tasques de col·laboració i enaltiment", va assenyalar el Ministeri d'Interior en una nota de premsa. També va explicar que l'operació es va desenvolupar dins del Pla Estratègic Nacional de Lluita Contra la Radicalització Violenta (PEN-LCRV), que conté un apartat específic per combatre la radicalització en els centres penitenciaris.

Permís de treball
Les detencions les van portar a terme agents de la brigada provincial d'Informació de la comissaria de Sant Sebastià. Un dels ?individus va ser arrestat a la presó, mentre que l'altre, que compta amb un permís de treball, va ser capturat en acabar la seva jornada laboral a Zumárraga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit