El judici previst a partir del proper 11 de gener contra la infanta Cristina i altres 17 acusats en el marc del cas Nóos es reduirà a dues setmanes de durada -respecte dels sis mesos actualment fixats- en cas que prèviament es materialitzi un pacte amb les acusacions que comporti el reconeixement dels fets objecte d'enjudiciament.

La durada de la vista oral, que preveu generar una massiva expectació mediàtica amb la presència de nombrosos mitjans de comunicació tant a nivell estatal com internacional, es veuria així notablement reduïda i es ?circums?criuria als processats que no admetin la seva responsabilitat penal i per tant no hagin arribat a un acord de conformitat.

Un possible pacte amb els principals acusats del cas comportarà a més renunciar a la major part dels 363 testimonis proposats per al judici, ja que, durant aquestes dues setmanes, es practicarien les proves documentals pertinents dirigides a aclarir el paper dels processats no conformats. També es discutiria la quantia de les responsabilitats civils a abonar per part dels acusats i quins d'ells haurien de satisfer-les.

De moment, està previst que el judici, que se celebrarà en un edifici cedit pel Govern al Polígon Son Rossinyol de Palma a causa de l'elevat nombre de parts personades i de periodistes que li donaran cobertura davant la magnitud de les investigacions, finalitzi el 30 de juny.

Durant els primers dies de la vista, en l'anomenada fase de qüestions prèvies, la Infanta plantejarà que se li apliqui l'anomenada doctrina Botín, que impedeix jutjar algú si únicament l'acusa qui exerceix l'acció popular -en aquest cas Manos Limpias-, i no la Fiscalia o el perjudicat pel delicte comès.