L'ultranacionalista Front Nacional liderat per Marine Le Pen va ser el partit més votat a les eleccions regionals franceses segons les projeccions recollides a última hora de la nit amb un percentatge al voltant del 30 per cent seguit pels republicans de Nicolas Sarkozy i el partit socialista d'Hollande, que perderia la majoria de les regions. A falta de l'escrutini definitiu el Front Nacional obtindria el 30 per cent dels vots, els republicans un 27 i els socialistes un 23 per cent.

La líder del Front Nacional, Marine Le Pen, va assegurar en un discurs que el seu partit "és l'únic front veritablement republicà" després de la seva victòria a la primera volta. Le Pen va fer una crida a "tots els patriotes francesos" a unir-se al FN a la segona volta al temps que va qualificar els resultats del partit com a "magnífics" i va criticar la campanya de "de calumnies i intimidació" que al seu judici a patit durant els darrers temps. Le Pen va aconseguir més del 40 per cent dels vots a la seva regió de Nord-Pas de Calais-Picardie. Mentrestant, la candidata del Front Nacional i neboda de la líder del partit, Marion Maréchal-Le Pen, va proclamar a través de Twitter la seva victòria a la regió de Provença-Alps-Costa Balava amb un "42 per cent dels vots. Gràcies!". Maréchal-Le Pen, de 26 anys, és una dels dos diputats del partit ultranacionalista a l'Assemblea Nacional francesa i està considerada com una de les grans esperances del seu partit a més de relleu generacional de la seva tia, Marine Le Pen.

Per la seva banda, el líder de l'opsoció conservadora, l'expresident Nicolas Sarkozy, va declarar després dels resultats que el centredreta "ni es retirarà ni es fusionarà" amb les llistes d'esquerra per impedir el triomf a la segona volta del Front Nacional. El líder conservador va assenyalar que demanarà als responsables polítics del partit Els Republicans, en coalició amb els centristes, a refusar "tota fusió i tota retirada de les llistes" en benefici d'altres amb més possibilitats. "Hem d'escoltar i comprendre l'exasperació dels francesos i també els que han escollit el Front Nacional perquè "no fer-ho seria irresponsable".

Victòria del FN a Perpinyà

Louis Aliot, del Front Nacional va guanyar a Perpinyà amb el 41,61 per cent dels vots per davant de Dominque Reyné, candidat dels Republicans en coalició amb els centristes amb un 19,71 per cent dels vots. La candidata socialista Carole Delga va obtenir el 17,89 per cent dels vots. A la regió dels ?Pirineus Orientals, la victòria també va ser globalment pel Front Nacional, que va superar els socialistes. El candidat ultradretà Aliot va aconseguir el 41,70 per cent dels vots en aquesta primera volta superant els socialistes, que van obtenir al voltant del 19 per cent del vots.

El portaveu del govern francès, Stéphane Le Foll, va considerar que la suma dels vots de l'esquerra és majoritària tot i que el partit socialista es va situar com a tercera força política. Le Foll va defensar que el total de l'esquerra sumant els vots aconseguits pels Verds i pel Front de l'Esquerra és majoritari. La resposta definitiva serà diumenge vinent en la segona volta d'aquestes regionals i s'haurà d'esperar al llarg de la setmana si es forma alguna coalició per intentar frenar la força de Le Pen.