Els socialistes i els Verds van arribar a un acord per unir-se per concórrer amb més opcions d'èxit a la segona volta de les eleccions regionals a a la macroregió de Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló, que inclou la Catalunya Nord. El?Front Nacional de Louis Aliot -company sentimental de la líder del partit, Marine Le Pen- va aconseguir la victòria en la primera volta de diumenge amb un 31,83% dels vots, mentre que el Partit Socialista de Carole Delga va obtenir un 24,41%, els Republicans de Dominique Reynié un 18,84% i els Verds de Gérard Onesta un 10,26%.

Les negociacions mantigudes durant tota la nit no es van centrar en la distribució dels llocs clau en un futur executiu, sinó només en la composició de les llistes per a la segona ronda, que han de presentar abans de la nit d'avui.

En una conferència de premsa a Tolosa, Gérard Onesta i Carole Delga van confirmar aquest acord electoral i l'establiment d'una llista única formada en un 70% per representants socialistes i en un 30% pels dels Verds.

Onesta va assenyalar que no va dubtar ni un segon en formar una llista única amb els socialistes, mentre Delga es veu «perfectament legitimitada» per ocupar la Presidència de la regió.

En tot cas, els dos candidats han fet constar oficialment els seus desacords i també han arribat a un pacte sobre «la necessitat d'inventar una nova forma de governar». Delga va afegir que el «sentit de la responsabilitat» dels dos líders ha permès deixar enrere els seus egos per intentar evitar la victòria definitiva de la ultradreta a la regió.

Per altra banda, el candidat socialista d'Alsàcia Lorena Champagne Ardenne, Jean-Pierre Masseret, va anunciar que mantindrà la seva llista a la segona volta de les eleccions regionals franceses, tot i la consigna donada pel seu partit de retirar-se de la contesa a les regions on la suma dels vots de l'esquerra no permetin una victòria. Masseret va quedar en tercera posició amb el 16,1% dels vots, per darrere del conservador Philippe Richert (25,8%) i del número dos de l'ultradretà Front Nacional (FN), Florian Philipot (36,1%).