La coalició liderada pels EUA ha mort a Síria i l'Iraq en les últimes setmanes tres caps de l'Estat Islàmic (EI), entre els quals destaca Abu Salah, un dirigent que controlava les finances del grup gihadista, segons ha assegurat el Govern liderat per Barack Obama.

"Hem matat més líders de l'EI. Hem dut a terme bombardejos contra tres líders del grup. La seva eliminació disminuirà la capacitat de l'EI per comandar i controlar tropes i finançar les seves accions", ha anunciat el portaveu del Pentàgon a l'Iraq, Steven Warren, en una roda de premsa transmesa des de territori iraquià.

En la roda de premsa, projectada al Pentàgon, Warren ha detallat que la mort d'Abu Salah es va produir a finals de novembre i ha descrit al dirigent, que havia format per d'Al-Qaida, com "un dels membres més antics i experimentats de la xarxa financera de l'Estat Islàmic ".

"Salah és el tercer membre de la xarxa de finances que hem matat en els últims mesos. Matar-lo a ell i als seus predecessors afecta el coneixement que necessita l'organització per coordinar el seu finançament", ha destacat el portaveu del Pentàgon a l'Iraq.

Les forces militars van acabar també al novembre amb la vida d'Abu Maryam, un "líder d'alt rang" de la xarxa d'extorsió de l'EI, la mort del qual disminueix la capacitat del grup gihadista per extorsionar la població civil, segons Warren.

Un altre atac mortal, llançat en les últimes setmanes, es va dirigir contra Abu al Tunisi Wakman, que s'encarregava de coordinar la transferència d'informació, persones i armes dins del grup terrorista, segons el Pentàgon.

Des de fa més d'un any, Estats Units lidera una coalició internacional que ataca des de l'aire les posicions de l'EI amb l'objectiu de minvar el poder del grup gihadista, que va proclamar a finals de juny de 2014 un califat a Síria i l'Iraq.