El Vaticà investiga la relació del bisbe de Mallorca, Javier Salinas, amb una dona casada que fins ara formava part del seu equip al palau episcopal. La suposada relació amorosa va ser denunciada pel despitat marit davant la mateixa diòcesi, la Nunciatura i el Vaticà. El matrimoni pertany a l'alta societat mallorquina i té tres fills.

El mateix bisbe es va pronunciar sobre les informacions publicades i va assegurar que no té "res a amagar", així com va defensar que no ha fet res, tot i que "es poden haver malinterpretat" els seus actes.

En aquest sentit, Salinas va explicar que actualment es troba "en xoc i dolgut", però està convençut "d'haver actuat convenientment" perquè no ha fet "res". A més, el bisbe va assegurar que es defensarà "de manera honesta, per clarificar les coses i mostrar a la meva comunitat que puc i he de continuar aquesta missió".

Així mateix, va indicar que durant aquests dies està rebent moltes trucades i missatges de suport d'altres sacerdots i de la ciutadania, i va manifestar que "és important que surti i parli mostrant als altres que no tinc res a amagar".

Segons va explicar Salinas, "els fets hi són i les actuacions s'han donat, però una altra cosa diferent és la interpretació que es vulgui donar d'ells", i va afegir que "tot depèn del punt de vista amb què es mira".

En aquest sentit, el bisbe va afirmar que va viatjar a Roma, però per tractar temes patrimonials, i no sobre la relació amb la col·laboradora, i respecte a les trucades, va destacar que formava part de la tasca que desenvolupava en la seva relació amb les institucions. A més, Salinas va detallar que li va saber greu "haver d'acceptar la renúncia de la col·laboradora perquè estava complint bé la seva missió".