Ni el Vaticà ni la seva Nunciatura a Madrid ni el Bisbat de Mallorca han contestat encara a l'espòs que va denunciar fa diverses setmanes el bisbe de Mallorca, Javier Salinas, per mantenir una relació inadequada amb la seva dona, l'exsecretària de relacions institucionals d'aquesta última institució, i haver propiciat la ruptura del seu matrimoni segons va assenyalar Carlos Nadal, advocat del denunciant.

Nadal és el jurista que assessora el marit en les seves denúncies davant la cúpula de l'Església per la conducta inadequada i contrària a la doctrina catòlica del bisbe Salinas i en la demanda de separació que també ha interposat davant dels jutjats de família de Palma.

El nunci apostòlic, Renzo Fratini, ha tramitat la denúncia rebuda directament davant el Vaticà, en sobrepassar les seves competències. El propi denunciant es va entrevistar a Madrid amb l'ambaixador del Papa a Espanya, a qui va traslladar les seves acusacions en contra del bisbe per haver interferit en el seu matrimoni catòlic.

La setmana passada, Salinas va ser convocat a Roma per donar explicacions sobre el seu vincle amb aquesta secretària. El prelat va sortir de Mallorca el dimecres dia 2 i va tornar dissabte 5 a la tarda. El denunciant espera ara la resposta de la Santa Seu.

L'advocat va manifestar que no pot donar detalls de les denúncies davant el Vaticà ni de la demanda de ruptura matrimonial, però va ratificar la veracitat de les informacions publicades. «Només puc confirmar-vos el que ha sortit publicat i ratificar que s'ha interposat la demanda de separació, si voleu saber més coses heu de parlar amb el meu client, a qui li competeix el tema de les denúncies davant el Vaticà», es va excusar Nadal.

El matrimoni té tres fills, que ja són majors d'edat, de manera que el jutge de família no haurà de pronunciar-se sobre la seva guarda i custòdia. «Els fills estan assimilant el cas de la millor manera possible, tot i que estan molt afectats», va explicar l'advocat.