El PP ha apartat de la campanya per al 20-D el seu diputat per Segòvia i número dos a la llista per aquesta província, Pedro Gómez de la Serna, després d'obrir-li un expedient disciplinari després de les informacions que el vinculen amb el cobrament de comissions per aconseguir contractes per a empreses a l'Àfrica i Llatinoamèrica. Fonts de la direcció del PP van informar d'aquesta decisió després que dijous a la nit es conegués que el Comitè de Drets i Garanties del partit li va obrir expedient disciplinari, al costat de l'ambaixador d'Espanya a l'Índia, Gustavo de Arístegui, per investigar la veracitat de aquestes informacions.

L'expedient ja està en marxa, però encara no s'ha decidit si Gómez de la Serna compareixerà davant el Comitè de Garanties abans o després de la celebració de les eleccions del 20 de desembre. Davant la hipòtesi que fos triat, el PP considera que encara és aviat per determinar si el partit li demanarà que abandoni l'escó.

L'empresa de Gustavo de Arístegui va cobrar per un informe sobre l'Índia fet vuit mesos després que se'l nomenés cap de la missió diplomàtica a Delhi. La societat Karistia SL, a través de la qual ell mateix va ingressar durant diversos anys centenars de milers d'euros en comissions per fer lobby per a empreses espanyoles a l'estranger, va ser la que va elaborar aquest estudi.

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va destacar els expedients disciplinaris oberts per estudiar el que s'ha publicat en els últims dies «per tal d'aclarir-ho fins al final». Levy va recordar, en tot cas, que Gómez de la Serna ha ofert explicacions sobre aquest assumpte «en un acte de transparència» i d'«exemplaritat».