La socialista Carol Delga serà la nova presidenta de la Regió de Llenguadoc-Rosselló-Migdia-Pirineus després de guanyar la segona volta de les eleccions regionals franceses enfront del candidat del Front Nacional, Louis Alliot, parella sentimental de Marine Le Pen. La socialista es va imposar a l'ultradretà per 43% dels vots als 36% . El candidat de la dreta republicana, Dominique Reynié va obtenir el 21% dels sufragis.

Malgrat aquesta victòria, el Front Nacional va aconseguir uns resultats històrics i es va imposar als departaments dels Pirineus Orientals, on hi ha la Catalunya Nord; Hérault, on hi ha Montpeller i Béziers; i Gard, on hi ha la ciutat de Nîmes en canvi no va aconseguir ser primera força a les regions de l'Aude, on hi ha Carcassona; Alta Garona, on hi ha Tolosa; i Tarn, on hi ha Albi. En tots aquests departaments va guanyar el PS.

Una de les claus d'aquestes eleccions, com va passar també a nivell de tot l'Estat, va ser la mobilització anti-Front Nacional. La participació va augmentar a tota la regió prop de 10 punts superant el 55%. Una petita victòria per les forces republicanes davant l'apatia del seu electorat en la primera volta on l'abstenció va superar el 50%, unes xifres rècord.

A la Catalunya Nord el FN es va tornar a imposar, com ja va fer a la primera volta de les eleccions regionals, amb el 44% dels vots enfront del 37% dels socialistes i el 19% dels republicans. A la capital del departament, Perpinyà, el company sentimental de la líder de la ultradreta va imposar-se amb el 42% dels vots enfront dels 37% de Delga i els 21% de Reynié.

La victòria del FN a la Catalunya Nord es va concentrar a l'àrea metropolitana de Perpinyà i la costa amb victòries a Port-Vendres, Sant Llorenç, Salses, Argelers o Ribesaltes, entre d'altres, i amb excepcions com Cervera de la Marenda o Colliure. En canvi a les poblacions de l'interior com Prada de Conflent, Vilafranca de Conflent, Prats de Molló o la Torre de Querol van guanyar el socialistes de forma àmplia.

Pel que fa a les principals ciutats de la regió, disparitat de vots. A Béziers Louis Alliot (FN) es va endur el 48% dels vots i a Montpellier també va guanyar. En canvi a Tolosa i Narbona va guanyar el PS.