La Guàrdia Civil investiga si la persona detinguda dissabte a Ceuta per gihadisme i que se l'acusa de captar menors perquè s'incorporin a les files de l'organització terrorista Daesh, va arribar a enviar a algun menor a Síria, segons van informar fonts de la investigació.

El detingut, un home de 34 anys i nacionalitat espanyola, i del qual els investigadors destaquen els seus "dots per a la manipulació", serà interrogat demà pel jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco.

Arran d'aquesta detenció, que eleva a deu el nombre de gihadistes arrestats a Espanya des dels atemptats de París de fa un mes, el Ministeri de l'Interior ha explicat que els investigadors van fixar la seva atenció en l'entorn del sospitós després de detectar els plans d'un menor, també resident a Ceuta, per viatjar a Síria i unir-se al Daesh.

Ara, la tasca de la Guàrdia Civil, que va iniciar aquesta investigació després de detectar la marxa de diverses joves ceutins a Síria, se centra a descobrir si l'arrestat va col·laborar en l'enviament d'algun dels menors captats per integrar-se a l'autodenominat Estat Islàmic.

De moment s'ha pogut constatar que el detingut realitzava tasques de captació i adoctrinament de joves amb perfil vulnerable, a qui oferia ajuda per desplaçar-se a zones de conflicte i unir-se a l'organització terrorista, d'acord amb les autoritats.Una vegada que realitzava amb èxit la primera aproximació, continuava amb els contactes a través de missatges i mitjançant internet per aprofundir en el procés d'adoctrinament.

Durant la investigació, els agents de la Guàrdia Civil van detectar que el detingut tenia contactes amb altres persones de l'entorn salafista de la ciutat de Ceuta i d'altres localitats properes del Marroc.