La cancellera alemanya, Angela Merkel, va calmar les crítiques internes a la seva gestió de la crisi dels refugiats amb lleus concessions a l'ala més conservadora de la seva Unió Cristianodemòcrata (CDU), en advocar per una reducció sensible del flux migratori, tot i que sense imposar límits en xifres a l'asil. «Ni tan sols un país fort com Alemanya pot seguir acollint contingents de refugiats com els actuals, ja que això sobrepassa les possibilitats d'aquest Estat i la seva societat», va afirmar Merkel davant el congrés federal de la CDU, a la ciutat de Karlsruhe (sud-oest del país).

El Govern grec ha rebut el suport de la Comissió Europea (CE) i Acnur per reforçar el seu sistema d'allotjament temporal de refugiats amb la creació de 20.000 places en habitatges de lloguer, hotels i famílies d'acollida, finançades amb 80 milions d'euros del pressupost comunitari. La vicepresidenta de Pressupost i Recursos Humans de la CE, Kristalina Georgieva, que va visitar a Atenes un dels centres d'acollida temporal gestionats pel Govern, va assenyalar la importància d'ajudar Grècia, «un país que encara està lluitant per sortir d'una situació econòmica molt difícil».

La Unió Europea (UE) i Turquia van obrir un nou capítol del procés d'adhesió d'aquest país després de dos anys sense avenços, un pas ja previst en el pla de cooperació que han establert per fer front a la crisi de refugiats. L'obertura del capítol de les negociacions relatiu a la política monetària i econòmica suposa reactivar el procés d'adhesió que va començar fa una dècada i es va veure frenat pel conflicte entre Ankara i Xipre, i les reticències de països com França. Aquest és el quinzè capítol obert fins ara dels 35 que completen el procés d'adhesió.