Un professor va denunciar haver estat ferit per arma blanca per un home que l'hauria agredit en nom del grup terrorista de l'Estat Islàmic (EI) a la seva escola d'Aubervilliers, als afores de París, tot i que hores després va reconèixer a la policia que s'ho va inventar tot. Una portaveu de la Fiscalia de París va explicar que aquest mestre, de 45 anys, ha admès que «tot va ser un invent» durant l'interrogatori a què va ser sotmès a l'hospital on va ser ingressat per ser tractat de les ferides.

La mateixa font va assenyalar que l'interrogatori continuarà «per entendre les intencions» del seu relat, que va donar lloc a l'obertura d'una investigació judicial per terrorisme i a reaccions en cadena, en particular de la ministra d'Educació, Najat Vallaud Belkacem, i dels sindicats d'ensenyament.

La seva versió original, ara desmentida, havia suscitat gran emoció, un mes després dels atemptats gihadistes de París que van causar la mort a 130 persones i uns 350 ferits. El docent havia explicat que poc després de les sis del matí un home encaputxat havia entrat a l'aula en el qual preparava les classes abans que arribessin els alumnes.

Segons el mestre, l'agressor l'havia ferit a l'abdomen i al coll amb un objecte punxant mentre li deia que pertanyia al grup terrorista Estat Islàmic i que l'agressió era «una advertència».

El professor, de 45 anys d'edat, treballa a l'escola d'Aubervilliers des de fa 20. Les classes es van suspendre a l'escola i la direcció va convocar una reunió informativa amb els pares.

La revista francòfona de propaganda de l'Estat Islàmic Dar al Islam desqualificava en el seu número de finals de novembre els professors per considerar-los «enemics d'Al·là».