El president rus, Vladímir Putin, va rebre el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, per buscar una sortida al conflicte a Síria amb l'inici d'una transició política. Rússia i els EUA «estem buscant junts una sortida a la crisi més greu» a Síria, va dir Putin a l'inici de la reunió.

Kerry va acudir al Kremlin després de mantenir intenses consultes amb el ministre rus d'Exteriors, Serguei Lavrov, del resultat de les quals podria dependre l'inici del diàleg entre el règim sirià de Bashar al-Assad i l'oposició moderada. «Lavrov m'ha informat detalladament de les seves propostes i d'alguns assumptes que requereixen una anàlisi addicional. Estic molt content de reunir-me amb vostè i de parlar de tots aquests temes», va assenyalar Putin. Va destacar que és conscient que, després de la seva recent trobada a París amb el president dels Estats Units, Barack Obama, Washington ha preparat una nova proposta per a la solució de la crisi siriana i d'altres situacions.

Per la seva banda, el secretari d'Estat dels EUA va destacar que les últimes dues reunions sobre Síria a Viena «van ser un molt bon començament que obre una sèrie d'opcions».

En un altre ordre de coses, el primer ministre de Turquia, Ahmet Davutoglu, va expressar el desig d'Ankara de recuperar les relacions amb Moscou, deteriorades des que un bombarder rus va ser abatut a la frontera entre Síria i Turquia, presumptament per violar l'espai aeri turc.

«Estem disposats a mantenir discussions i a compartir informació. Esperem que entre Turquia i Rússia es recuperarà la cooperació tradicional», va explicar Davutoglu després de reunir-se amb el seu homòleg búlgar, Boiko Borisov.

El president del Govern turc va assegurar que les Forces Aèries del seu país no sabien quina era la nacionalitat de l'aparell que van abatre el passat dia 24 de novembre.